Dario Andreella

Organist, Komponist, Orgelbygger

Hjemmeside under konstruktion

Jeg indledte mine musikstudier, da jeg var fem år gammel, med Remo Breda som lærer (klaver, musikteori og hørelære). Jeg forsette med Ruggero Livieri (klaver, orgel og komposition) indtil jeg begyndte i Rino Rizzatos orgel- og kompositionklasse ved Padovas Musikkonservatorium (1992).

I mellemtiden færdiggjorde jeg med min matematiske studentereksamen og begyndte med sprogstudier ved universitetet i Padova. Senere flyttede jeg til Musikvidenskab.

Siden juli 2008 har jeg boet i Danmark, hvor jeg først var udvekslingsstuderende (Københavns Universitetet) og siden almendelig studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (Kand. Mag. i Kirkemusik - Orgel, 2014).

Jeg begyndte som organist, da jeg var syv år gammel. Efter mange år i Italien i forskællige kirker, forsatter jeg med det i Danmark, idet jeg arbejder som organist i Sunds kirke kirke (Herning). Jeg har været tidligere ansat organist i Annisse og Ramløse kirker (2014-2018) samt vikar for min orgelprofessor Bine K. Bryndorf i Vartov kirke (2012-2013) og organist i Allehelgens kirke (2012-2013).

Jeg er uddannet som orgelbygger i Italien (Crema - Orgelbyggeri Nationalskole) og ejer eget firma i Danmark (Organis). Jeg er orgelkonsulent og -stemmer for det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og samarbejder også som projektkonsulent og intonatør for den italienske orgelbygger Renzo Grosso.